Aconseguir la nacionalitat espanyola costa a partir d'avui fins a 300 euros

Els estrangers que vulguin optar-hi hauran de passar obligatòriament un examen de castellà i un 'd'integració'


Avui entra en vigor la reforma del Registre Civil que modifica els tràmits per obtenir la nacionalitat per residència. Aconseguir-la, una gestió fins ara gratuïta, costarà entre 185 i 306 euros, depenent de l'idioma del país d'origen del sol·licitant, que haurà de pagar les taxes administratives, la documentació compulsada i les matrícules per als exàmens que caldrà superar.

A partir d'avui sé espanyol és més car. Els estrangers que vulguin sol·licitar la nacionalitat hauran de pagar una taxa inicial de 100 euros només per encetar el procediment. Així mateix, hauran d'abonar també 85 euros per fer un examen sobre coneixements constitucionals i socioculturals. Es tracta d'una prova tipo test de 25 preguntes. Per aprovar-lo cal respondre bé un mínim de 15 preguntes en 45 minuts.

Si el ciutadà no prové d'algun país on el castellà sigui la llengua oficial, haurà de superar també una prova d'idioma a l'Institut Cervantes per obtenir el diploma d'espanyol DELE, amb un nivell A2 (preintermig) o superior. Aquest costa 121 euros més i segons Europa Press la primera convocatòria serà el pròxim 20 de novembre.

Els menors d'edat i les persones "amb capacitat modificada judicialment" estaran exempts del test lingüístic i sociocultural.

Amb el sistema actual no calia abonar cap taxa i no era necessària una titulació oficial de castellà. Era suficient complir els requisits en funció del país d'origen i l' absència d'antecedents penals, dues condicions que es mantenen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES ORIENTAL
1.
SER ESPANYOL COSTA lo que poseu ,, i deixar de SER ESPANYOL ,, es veu esta PROHIBIDO FERU ,..JO nomes voldria la Independencia de Catalunya per perdra la Nacionalitat Espanyola imposada a la Força als Catalans RAJOY Fa riure a vegades DIU ,, SI CATALUNYA ES INDEPENDENT Ja no seren ESPANYOL .. Gamarus Idiota Tonto SI per una cosa volem la Independencia es per NO SER ESPANYOLS Volem SER LO QUE SOM I SOM CATALANS NO ESPANYOLS ......Ser Català i Parlar en Castellà es SER IDIOTA ?
  • 0
  • 0

Comenta aquest article